Close Qmusic

Qmusic actionheader interpolis  1

Mattie rijdt mobielvrij, jij toch ook?

  • Mattie rijdt mobielvrij, jij toch ook?
  • Installeer de AutoModus app
  • En doe mee met #ikrijvoorNL

93% van de Nederlanders bezit een smartphone. Overduidelijk dus dat deze niet meer weg te denken is in het dagelijks leven. Dat is in veel opzichten helemaal prima, behalve.. als je achter het stuur kruipt! Want wist je dat je 10x zoveel kans hebt op een auto ongeluk bij het gebruik van je smartphone in de auto? Als we allemaal de vliegtuigmodus aanzetten in de lucht, waarom dan niet de AutoModus app in het verkeer? 

AutoModus app

De AutoModus app is een app waar je beloond wordt voor mobielvrij rijden. We weten allemaal hoe moeilijk het is om je telefoon te negeren. Tot nu! Elke 100 km die je rijdt in AutoModus levert 1 euro op. Het totale bedrag dat alle AutoModus gebruikers sparen (tot een maximum van 250.000 euro) gaat naar initiatieven die het verkeer in Nederland veiliger maken.

Mattie support dit: “Ik heb van dichtbij meegemaakt dat de gevolgen van een verkeersongeluk levenslang kunnen zijn. Het gaat niet alleen om je eigen veiligheid, maar ook om die van anderen. Dat appje kan echt wel even wachten als je stilstaat bij wat er kan gebeuren in één kort moment.” En daarom rijdt Mattie mobielvrij.

#ikrijvoorNL

Mattie is vast niet de enige die de gevolgen van een verkeersongeluk van dichtbij mee heeft gemaakt. Vorig jaar nam het aantal auto ongelukken toe met een kwart. In 68% van de ongevallen speelt afleiding een rol, de telefoon is de belangrijkste oorzaak. Daarom gaat Mattie op zoek naar verhalen zoals die van hem: mensen die direct of indirect bij verkeersongelukken betrokken zijn geweest. Die iets willen doen aan de verkeersveiligheid en daarom zelf een initiatief zijn gestart.

Mattie gaat met deze mensen in gesprek: om hun verhaal te horen, te praten over de impact op hun leven en welk initiatief zij zijn gestart. Net als deze mensen kan jij óók iets doen om het verkeer veiliger te maken. Natuurlijk door zelf mobielvrij te rijden, maar ook door een initiatief te steunen. In september gaat Mattie op zoek naar luisteraars die veel kilometers gaan maken en daagt hen uit deze kilometers mobielvrij en in AutoModus te rijden. Want hoe meer mobielvrije kilometers, hoe veiliger het verkeer in Nederland! En dat willen we toch allemaal?

Hopelijk maken we iedereen zo wat bewuster #ikrijvoorNL.


Express yourself!

 

Station Qmusic Qmusic nonstop Qmusic foute uur Qmusic hot now Qmusic Summer Playlist Berichten Kijk Volume
Maximize Minimize